Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква изненада! Партията на Путин спечели всички регионални избори

09 септември 2024, 14:16 часа • 1495 прочитания

Партията на диктатора Владимир Путин "Единна Русия" спечели във всички 10 региона, където през уикенда се проведоха избори за местен парламент.

Това са републиките Алтай, Марий Ел, Татарстан, Тува, Кабардино-Балкария, Карачаево-Черкезия, Хабаровски край, а също Брянска, Тулска и Волгоградска област, съобщи опозиционното издание 7x7.

Къде е най-високият и къде - най-ниският резултат?

Управляващата партия показа най-висок резултат в Тува - 80,8%. Най-нисък пък е в Хабаровския край - там, по последни данни, партията на издирвания от съда в Хага диктатор е получила 45,93% от гласовете. През последните години Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) е имала мнозинство в регионалния парламент.

Още: Безразличен ли е Путин към случващото се в Курск?

Изненада при губернаторските избори

"Единна Русия" спечели и губернаторските избори в 20 региона, като триумфираха действащите губернатори. Управляващата партия дори спечели изборите за ръководител на Хабаровския край, което не се е случвало от 2013 г. насам.

Още: Тръмп с конкретика как ще пробва да спре войната в Украйна, обиди се на Путин

Участници във войната печелят избори

На изборите мандати получиха 308 от общо 380 участници във войната в Украйна, номинирани от „Единна Русия“, съобщава опозиционният Telegram канал ASTRA, позовавайки се на думи на изпълняващия длъжността секретар на Генералния съвет на „Единна Русия“ Владимир Якушев. Номинираните получиха мандати на избори на различни нива.

Якушев съобщи също, че 31 мандата са получили кандидати от средите на активистите на Младата гвардия на „Единна Русия“.

Освен това кандидатите от „Единна Русия“, издигнати за най-високите ръководни постове в регионите, са получили 25 от 25-те мандата, за които са кандидатствали, добави секретарят.

Още: Подкупи за гласове се вихриха в Новосибирск за партия, подкрепила Путин за президент (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес