Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертвите на руската атака срещу Полтава вече са 58

08 септември 2024, 14:29 часа • 2477 прочитания

Украйна съобщи, че още трима души, ранени при голям руски ракетен удар по град Полтава миналата седмица, са издъхнали от раните си, с което броят на загиналите достигна 58 души.

Нападението на 3 септември срещу централната част на града беше един от най-смъртоносните руски удари от месеци насам, като беше насочен срещу институт за военно образование. Украинските власти не съобщават колко от жертвите са военни или цивилни, предаде АФП.

Още: Загинали и ранени при руски удари по украинския град Суми (СНИМКИ)

„За съжаление, още трима души, които бяха ранени в резултат на руската атака срещу Полтава на 3 септември, са починали в болница. Броят на загиналите нарасна до 58 души“, заяви губернаторът на Полтава Филип Пронин в публикация в Telegram.

Нападението предизвика широко осъждане сред международните поддръжници на Киев и известен гняв у дома, след като се появиха съобщения, че Русия се е насочила към военна церемония, която се е провеждала навън.

След нападението президентът на Украйна Володимир Зеленски повтори призивите си към Запада да достави повече системи за противовъздушна отбрана, пише БГНЕС.

Нараства броят на жертвите на руските атаки в Харковска област (ВИДЕО)

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес