Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извънредно положение в Морозовск след украинския удар срещу руско военно летище

03 август 2024, 13:36 часа • 4887 прочитания

В района на Морозовск, където има руско военно летище и военна авиобаза, е въведено извънредно положение. Причината - атаката с дронове рано тази сутрин, която нанесе сериозни щети: Взривове и огън в Русия: Атаки срещу руско военно летище и петролен завод (ВИДЕО)

Извънредното положение беше обявено от губернатора на Ростовска област Василий Голубьов, съобщение е публикувано в официалния му канал в Телеграм.

Има предупреждение хората да затворят прозорците, а вече обходни групи оценяват щетите - защото беше поразено и предприятието за съхранение на петрол, горива и петролни продукти "Атлас".

Междувременно украинският генщаб потвърди удара в Морозовск и обяви, че има данни за успешни попадения в складове за боеприпаси, където са съхранявани авиационни бомби. "Също така Въоръжените сили на Украйна атакуваха редица петролни бази и съоръжения за съхранение на гориво и петролни продукти в Белгородска и Курска област. Според налична информация са ударени поне два петролни резервоара". За удара в Белгородска област потвърди местният губернатор Вячеслав Гладков - става въпрос за петролната база "Губкински".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес