Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелски медии алармират: Ислямски екстремисти ще атакуват "Евровизия 2024"

15 април 2024, 13:57 часа
Реклама

Изключително опасна атака предстои на тазгодишното издание на музикалния конкурс "Евровизия", твърдят израелски журналисти.

Според секретни съобщения на новинарския канал Kesnet 12, ислямски екстремисти планират да изпълнят бомбена атака в "Малмьо Арена" в едноименния град в Швеция в знак на протест срещу участието на Израел в надпреварата.

Журналистите твърдят, че са били предупредени от охраната да не присъстват на събитието, защото се "очакват страшни неща".

Още: Заради "Евровизия": Малмьо се готви за протести

Въпреки че организаторите са наясно със заплахата, те все пак не планират отлагане на петдневния конкурс, който ще се проведе по план от 7 до 11 май (двата полуфинала са на 7 и 9, а финалът на 11).

В съоръжението се очакват артисти и изпълнители от редица държави, като с участието и на публиката, вероятно капацитетът й от 15 500 души ще бъде изцяло запълнен. Иначе третият по големина град в Швеция ще е домакин на "Евровизия" за трети път след изданията от 1992 и 2013 година.

Това стана, след като в предходното триумфира шведката Лорийн с песента си Tattoo, като и този път тя е причината за домакинството на страната си след 2013 (печелейки и през 2012-та с Euphoria).

Още: Организаторите на "Евровизия" обявиха дали ще изключат Израел от музикалната надпревара

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес