Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Измамен и заблуден": Нож в гърба на Путин от най-близкия му съюзник в Близкия изток

21 септември 2024, 18:33 часа • 3111 прочитания

Най-близкият съюзник на Кремъл в Близкия изток - Катар, който Путин многократно наричаше "стратегически" и "ключов" партньор, реши да подпомогне украинската армия в борбата й именно срещу путинските войски. Този интересен обрат коментира руският телеграм канал "Запретное мнение" ("Забранено мнение"). 

Престарелият вожд в Кремъл получи нож в гърба, пише каналът. С този ход на своя "съюзник" Путин бе "измамен и направен на глупак", е категоричната оценка.

Както писахме, Катар възнамерява да прехвърли 24 самоходни гаубици PzH 2000 на украинските въоръжени сили като част от сделка с германското правителство, а в замяна да получи партиди нови военни машини от Берлин. Катар дава гаубици на Украйна в триъгълна сделка с Германия. Сделката за модерните колесни гаубици RCH 155, които Катар ще получи, е на стойност 100 милиона евро.

Същевременно старите гаубици, предназначени за Украйна, първо ще преминат ремонт в Германия - 6 от тях се очаква да бъдат доставени на Киев до края на годината, а останалите - до средата на 2025 г. 

Програмата за цялостната им модернизация ще включва софтуерни актуализации и модификации в съответствие с нуждите на въоръжените сили на Украйна, като процесът ще се контролира от най-големите отбранителни концерни на Германия - KMW и Rheinmetall.

Още: Путин е разтревожен за реинкарнацията си и се опитва да изчисти кармата си: Детайли от срещата му с шаманите

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес