Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избягал лъв паникьоса италианско градче, тигрица пострада при руска ракетна атака (ВИДЕО)

12 ноември 2023, 00:17 часа • 3726 прочитания

Избягал лъв предизвика паника в италианското градче Ладисполи.

Според местното издание Roma, животното се е измъкнало от цирк на Виале Медитеранео. В лова на лъва са се включили всички налични сили за сигурност, викнати са специалисти с упойващо оръжие.

Кметът на Ладисполи, Алесандро Грандо, също се намеси с публикация във Facebook: "Лъв избяга от цирка, чакащ във виале Медитеранео. Животното беше незабавно проследено в съседния воден поток. Персоналът на цирка изпълнява операциите по залавянето с подкрепата на полицията, която незабавно се намеси на място. Моля, обърнете максимално внимание и избягвайте пътуванията до второ нареждане." Градоначалникът обясни и защо има цирк с животни, след като масово в Европа това не е позволено - през 2017 година е загубено съдебно дело, водено от общината срещу такива циркове.

В крайна сметка, животното беше успешно заловено:

Стрес и наранявания за украинска тигрица

Междувременно, тигрицата Тигруля се нарани при сутрешната атака срещу Киевска област. Животното се е подплашило от взрива на свалена руска ракета и се е блъснало силно в решетките на клетката си - след това не е могло да се изправи. Вече са й поставени обезболяващи, ситуацията се следи: Залужни: Убихме 10 000 руснаци при Авдеевка. Жестоки удари с дронове в Русия и Украйна (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес