Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хирург позволи на 13-годишната си дъщеря да пробие черепа на пациент

27 август 2024, 15:36 часа • 1270 прочитания

Неврохирург е изправен пред наказателно разследване, след като позволи на 13-годишната си дъщеря да пробие черепа на пациент по време на операция в Австрия. За случай разказва Daily Mail. 

Ето какво станало

Медикът, чиято самоличност не беше разкрита, е била наета от университетската болница в Грац и според съобщенията е напътствала 13-годишната си дъщеря стъпка по стъпка по време на процедурата.

Твърди се, че тя е стигнала дотам, че е позволила на дъщеря си да пробие черепа на 33-годишния Грегор Р., който се е нуждаел от спешна операция след нараняване на главата от горски инцидент.

Пациентът научил истината за операцията си едва след като полицията разкри подробностите. Съобщава се, че той все още се справя с последиците от инцидента. ОЩЕ: Запалянко изкопа черепа на дядо си, за да "празнуват заедно" титлата на любимия клуб (СНИМКА И ВИДЕО)

Наказанията

След случая както неврохирургът, така и вторият лекар са били бързо освободени от болницата след инцидента. Двамата, както и още петима души, участващи в спешната операция, сега са разследвани за сериозни телесни повреди.

Операцията все пак е била успешна

Операцията е била извършена през януари и е преминала без усложнения, посочват от университетската болница в Грац и изразяват съжаление за инцидента, ангажирайки се да изяснят напълно въпроса. ОЩЕ: В Русия мобилизираха полусляп онкоболен хирург (СНИМКА)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес