Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

HIMARS "поздравява" руски военни - петима са ранени при нов удар край Курск

27 юни 2024, 11:34 часа
Реклама

Украинските въоръжени сили са използвали системата HIMARS за втори път по време на атака в Курска област на Русия. Поразена е сградата на училище, в което са се намирали руски военни. Ранени са петима военнослужещи, съобщи независимият Телеграм канал ASTRA, позовавайки се на свои източници.

Атаката е била осъществена следобед на 26 юни - украинските въоръжени сили са изстреляли ракета с HIMARS в района на село Стропица, Рилски район. Повредено е неработещо местно училище, в което се е намирал руски военен персонал. Петима военнослужещи на руското Министерство на отбраната са хоспитализирани с наранявания с различна тежест.

Вчера имаше подобен удар и в Белгородска област - по нефункциониращо училище, използвано от руските сили: Украйна удари руски военни обекти в Белгородска област (ВИДЕО).

Руско признание, но само частично

Изпълняващият длъжността началник на Курска област Алексей Смирнов пише, че "в резултат на нападение от украински дрон в село Стропица, Рилски район, са нанесени щети на сградата на неработещо от 2 години училище, както и на три домакинства и един лек автомобил".

На 22 юни украинските въоръжени сили за първи път изстреляха две ракети HIMARS по Курска област - към село Мирний в Суджански район и по село Долгие Бум в Беловски район. И двете ракети бяха свалени, но фрагменти частично разрушиха сградата на граничното управление на ФСБ в Суджа. Един служител е бил ранен, съобщи преди дни ASTRA.

Още: За първи път: HIMARS порази Курска област. Уникална операция на украинските морски дронове

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес