Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиляди дронове на склад не са доставени на фронта: Зеленски изнесе скандални цифри

20 декември 2023, 11:51 часа • 5292 прочитания

26 000 дрона украинско производство не са достигнали до фронта, където украинските сили са се нуждаели от тях. Тази инфомация, която е била обсъждана гръмко на срещата на щаба при президента, изнесе украинският държавен глава Володимир Зеленски по време на годишната си пресконференция на 19 декември. Тези спънки и забавяния в логистиката той нарече "съветски процеси".

"Днес имах среща на щаба. Един от ключовите въпроси е производството и доставката на дронове. И наистина не ми харесва, когато в логистично отношение все още имаме такива бюрократични съветски процеси... Когато 26 000 дрона са стояли в един склад и не са стигнали до фронта. Да, в щаба беше много шумно. Но не може да има такива забавяния... Просто съм шокиран, че може да не бъде доставено нещо, което сме произвели", заяви Зеленски.

На пресконференцията той говори за местното производство на дронове като каза, че през 2024 г. от украински компании ще бъдат доставени за армията един милион дрона.

ОЩЕ: Какво значи победа за Украйна: Зеленски за войната, мобилизацията, ПВО, Путин и САЩ (ВИДЕО) 

Зеленски сподели и, че има проблеми със снабдяването на украинската армия с боеприпаси. "Що се отнася до артилерията, там ни трябва увеличение. Със 155-мм снаряди, за съжаление, е много трудно. Много дефицитен продукт. Трябва да работим върху това, не можем да се отпускаме".

Припомняме, че на пресконференцията Зеленски обясни и в какви отношения е в момента с главнокомандващия украинската армия генерал Валерий Залужни като не спести какво очаква от военното командване. ОЩЕ: Зеленски обясни какви са отношенията му със Залужни и какво очаква от него

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес