Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грузия не спира да тича към Путин: Внуши, че се готви убийството на грузинския сив кардинал от хора в Украйна

24 юли 2024, 13:59 часа • 1004 прочитания

Грузинската държавна сигурност разследва случай на подготовка за убийството на председателя на партия "Грузинска мечта" и бивш грузински премиер Бидзина Иванишвили - това гласи офиицално съобщение на силовата служба.

Припомняме, че "Грузинска мечта" е управляващата с абсолютно мнозинство партия в Грузия. Тя прокара издържано в духа на Путинова Русия законодателство за чуждестранните агенти, а и не само, което предизвика многолюдни протести. Кой е Иванишвили, научете: Най-голямата ни грешка – хората видяха, че на Запад е по-добре: Грузинският Путин (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Службата за държавна сигурност разследва фактите за подготовка за убийството на почетния председател на партия "Грузинска мечта" Бидзина Иванишвили, организирано и финансирано от бивши високопоставени служители на Грузия и бивши служители на правоохранителните органи, разположени в Украйна. Целта на посочените престъпни деяния е насилствено сваляне на държавната власт от деструктивни сили на фона на създаване на безредици и отслабване на властта", се казва в съобщението. Там се добавя, че се разпитват "свидетели".

Още: С нов закон: Грузинският Путин се подсигури срещу западни санкции

Новината идва на фона на информация, че грузинските служби издирват 300 грузински доброволци, отишли да се бият за свободата на Украйна след инвазията, наредена от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин: Все по-близка до Путин: Грузия издирва 300 доброволци от Грузинския легион в Украйна

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес