Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Град почти колкото Пловдив иска от Путин обезщетения за наводнение

23 април 2024, 07:55 часа • 3357 прочитания

Около 400 000 молби за държавна помощ са постъпили официално от физически и юридически лица заради наводненията в Оренбургска област. Това предаде изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС, която цитира информация на руското министерство на извънредните ситуации.

Припомняме, че населението на град Оренбург е от около 550 000 души.

Според информацията, над 800 млн. рубли (8,8 млн. долара) компенсации вече са изплатени на пострадали. Освен това, всекидневно имало обработка на искания за помощ, като се помагало на всеки да подава документи съгласно изискванията: Наводнението в Оренбургска област удря здраво по бюджета на Путин (ВИДЕО)

Дали?

В социалните мрежи и най-вече Телеграм има доста публикации и открито недоволство от това какво прави руската държава заради наводненията. Конкретно – че помощта е твърде малка, давали се по 20-тина хиляди рубли (220 долара) и то най-много. А кадри от реакции на бесни хора също могат да бъдат намерени неособено трудно в социалните мрежи: Ще ви избесим: В Оренбург гневът към руските власти се надига (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес