Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гори руски завод. Терорист си, ако казваш вицове за Путин (ВИДЕО)

16 юли 2024, 07:28 часа • 2497 прочитания

Завод избухна в пламъци след поредната атака с дронове на руска територия – този път в Курска област. Ударът е в град Коренево, където има предприятие за производство на нисковолтово оборудване, съобщава руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

Според изпълняващия длъжността ръководител на региона Алексей Смирнов, атаката не е била от дрон камикадзе, а е хвърлено взривно устройство от дрон.

ОЩЕ: В Крим пак гърми: Сбогува ли се Русия с още една ПВО система? (СНИМКИ)

Съгласно официалната информация от руското военно министерство е свален само 1 дрон в Курска област тази нощ - 9 дрона са свалени над Ростовска област, там е било най-горещо.

Терорист си, ако се шегуваш с Путин

ASTRA съобщава и, че руските власти се готвят да включват в списъка с "терористи и екстремисти" на Росфинмониторинг хора, извършили хулиганство или криминално престъпление. Такъв законопроект е внесен в руския парламент и с него ще се променят 42 руски федерални закона. Ако промените бъдат приети, в списъка ще бъдат включени всички, извършили престъпления, мотивирани от политическа, религиозна, идеологическа, расова или национална омраза или вражда. Пресен пример – жителят на Омск Михаил Петров влезе в списъка като терорист, защото се пошегува с "куфарите на Путин" - става въпрос за неофициалната информация, че когато пътува в чужбина, руският диктатор ходи до тоалетна в носени от охраната му куфари, за да не може чужди служби да вземат "образци" и да получат информация за здравословното му състояние.

Влезеш ли в този списък, губиш право на наследство, да управляваш имущество и пари, блокират ти се банковите сметки и можеш да харчиш до 10 000 рубли месечно, за да се издържаш. Досега в списъка има около 15 000 имена.

ОЩЕ: Бивш приближен до Путин с интересни разкрития за него (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес