Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Големи пожари в Подмосковието и Москва, атаки с дронове в Русия (ВИДЕО)

11 януари 2024, 07:07 часа • 10889 прочитания

Огромен пожар избухна в Подмосковието - в Обухово. Огънят е обхванал завод за полимери, а пламъците са се разпространили 8000 квадратни метра, съгласно данните на руското министерство на извънредните ситуации.

В телеграм канала на министерството се казва, че в гасенето са се включили над 100 пожарникари, с 33 пожарни коли. По предварителна информация няма пострадали, персоналът на предприятието е успял да се евакуира сам:

Друг голям пожар в Русия имаше в Москва - горя едноетажна административно-промишлена сграда, като пожарът беше на площ от 2000 квадратни метра. Пожарът там вече е угасен:

Още: Нова атака с дронове срещу руска база със стратегически бомбардировачи

Нощни атаки с дронове и ракети

Междувременно руското военно министерство съобщи, че е свалило 3 дрона от самолетен тип над Ростовска област, Калужка област и Тула. Малко по-рано министерството каза, че е свалило 1 дрон над Ростовска област.

Според губернатора на Калужка област Владислав Шапша дрон е избухнал на строежа на помпена станция в Калуга, има повреди, но няма пострадали. Губернаторът на Ростов Василий Голубьов коментира, че има паднали отломки от дронове в Каменски район, като казва, че са свалени общо 2 дрона.

Същевременно, две руски ракети С-300 уцелиха хотел в Харков. 11 души са ранени, 1 от които е в тежко състояние - сред ранените има турски журналисти, по думите на кмета на града Игор Терехов, цитиран от УНИАН. От хотела успешно са извадени 8 души.

Части от Москва останаха без ток след пожар в подстанция (ВИДЕО)

ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес