Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фон дер Лайен обеща на Скопие 750 милиона евро допълнителни инвестиции от ЕС (ВИДЕО)

24 октомври 2024, 13:35 часа • 492 прочитания

Северна Македония ще получи 750 милиона евро допълнителни инвестиции от ЕС, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Скопие.  

Според нея в Скопие са свършили изключителна работа по своята програма за реформи съгласно плана за растеж.

"Вашата страна ще получи 750 милиона евро допълнителни инвестиции от ЕС. Започваме с първо плащане до края на годината", каза председателят на ЕК.  "Щяхме да сме в ЕС, ако не бяха двустранните проблеми": На Мицкоски пак му е виновна България

Тази сутрин председателят на ЕК пристигна в югозападната ни съседка и бе посрещната от министър-председателя Християн Мицкоски. 

"Тук съм, за да кажа: мястото ви е с нас в ЕС. Така че нека се съсредоточим върху нашата непосредствена цел", написа фон дер Лайен в платформата Х (бивш Twitter).

 

 

Обиколка из Западните Балкани

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен започна четиридневна визита в Западните Балкани. Програмата й включва Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Черна гора. Акцентът в срещите ще бъдат напредъка на региона по пътя към ЕС, както и плана за растеж от 6 милиарда евро. ОЩЕ: Фон дер Лайен започва обиколка на Западните Балкани на 23 октомври

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес