Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето първите официални исторически портрети на новото кралско семейство (СНИМКИ)

09 май 2023, 15:45 часа
Реклама

Новият крал на Великобритания Чарлз III и съпругата му Камила заснеха първата си официална фотосесия като кралско семейство. От Бъкингамския дворец разпространиха историческите кадри, които за първи път са цветни (бел.ред. предишните такива са били на кралица Елизабет Втора в средата на ХХ век).

Четирите величествени кадъра са заснети от кралския фотограф Хюго Бърнанд в деня на коронацията - 6 май и са разпространени от The Royal Family. На снимките се виждат Негово Величество Краля и Нейно Величество Кралица Камила, носещи всички символи от облеклото, характерно за новия им статут.

ОЩЕ: Чарлз III положи клетва като крал (ВИДЕО)

В самостоятелния си портрет крал Чарлз Трети носи Имперската държавна корона, кълбо и скиптър с кръст. Облечен в кралска лилава туника и Наследствената роба, той седи на стол в тронната зала на Бъкингамския дворец.

 

В Зелената рисувателна стая на Бъкингам позира за своя индивидуален портрет кралица Камила. Тя носи Коронота на кралица Мери с красивия бродиран шлейф на Наследствената роба, разгърнат пред нея.

Към общ портрет на Техни величества, разпространен в социалните им профили, беше публикувано и специално изявление, с което кралят благодари на обществеността за подкрепата през уикенда.

Облечени в същите дрехи, кралят и кралицата са заснети и заедно с висши членове на кралското семейство. На последния кадър, заснет в Тронната зала на Бъкингамския дворец, до двойката от ляво надясно позират: херцогът на Кент, херцогинята на Глостър и херцогът на Глостър, вицеадмирал сър Тим Лорънс и принцеса Ан, принцът и принцесата на Уелс, херцогинята на Единбург, принцеса Александра, известна още като почетната лейди Огилви, и херцогът на Единбург.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес