Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт: Биологичната цивилизация може да бъде заменена от цивилизация на роботи

22 август 2021, 10:04 часа • 6458 прочитания

Биологичната цивилизация може да бъде заменена с цивилизация на роботи. Това каза в интервю за TАСС главният конструктор на АД "Кронщат" Николай Долженков на VII Международен военно-технически форум "Армия-2021".

"Вярвам, че биологичната цивилизация е само междинна връзка с небиологичната цивилизация. Неизбежен клон на развитие, тъй като машините са по-адаптирани към околната среда, отколкото хората и биологичните същества като цяло. Следователно това ще бъде нормален резултат. Първо, при хората ще започне замяна на компонентите, а след това самият човек ще стане изцяло изкуствен. И това ще бъде следващият етап от цивилизационното развитие, ако преди това биологичният вид не се самоунищожи”, каза Николай Долженков.

Компанията „Кронщад“ е един от водещите руски играчи на пазара на безпилотни летателни апарати (БЛА), разработва цяла гама от продукти за различни цели. Нейните безпилотни системи не само влизат в експлоатация в руската армия, но към тях се проявява и силен интерес от чуждестранните клиенти.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес