Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една украинска бригада удържа три руски в Покровското направление: Напрежението расте (ВИДЕО)

08 юни 2024, 14:10 часа

В момента близо до руско-украинската граница и на окупираните територии има струпани около 520 - 550 000 руски военни, което е двойно повече отколкото беше техният брой при нахлуването в Украйна през февруари 2022 г. В тази цифра се включват обаче и някои поддържащи части, инженерни войски, части на Рогвардия и подразделения на ФСБ, които работят в тила на окупираните територии. Това каза военният експерт и бивш говорител на Генералния щаб на украинската армия Владислав Селезньов.

Реклама

Едновременно с това качеството на подготовката на руските военни значително се е влошило като в редиците им са останали много по-малко добре обучени военни, поясни той в интервю за ТСН. Например, противникът е намалил периода на обучение на пилотите, поради което в руската авиация скочи сериозно броят на извънредните ситуации дори още преди руските самолети да достигнат територията на Украйна. Епично: Вместо по Харков руснаците хвърлиха бомба върху руския Белгород, има пострадали (СНИМКИ и ВИДЕА)

На този фон от щаба на украинските сухопътни войски съобщиха сутринта на 8 юни, че битките в Покровското направление продължават да са изключително ожесточени.

Тъй като руснаците не намаляват атаките си, а украинците изпитват недостиг на войници, се налага една украинска бригада да се отбранява срещу три руски бригади. "Имайки огромни резерви от жива сила, московците бързо попълват безумните загуби и ги хвърлят в битка отново и отново", пише в телеграм канала на щаба.

Още: Путин мрънка: Не ние започнахме с ядрената риторика, онази госпожа от Великобритания беше (ВИДЕО)

Снимка: принтскрийн/Тelegram/Сухопутні війська

Оттам са публикували видео как 47 отделна механизирана бригада на украинските сили сдържа щурмовете на руснаците и с помощта на американски БТР "Брадли" ликвидира екипажа на руски бронетранспортьор, навлязъл дълбоко на територията на поредното украинско село - вероятно става дума за Сокол. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес