Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две от най-големите военни компании във Великобритания подновиха договорите си за подкрепа на Украйна

20 юли 2024, 18:53 часа • 16559 прочитания

Две от най-големите отбранителни компании във Великобритания - BAE Systems и Babcock International Group, потвърдиха, че са подновили договорите си с британското министерство на отбраната за продължаване на подкрепата за Украйна. Новината бе съобщена на сайта на правителството.

BAE Systems ще продължи да осигурява поддръжка и ремонт на оръжията, доставени на Украйна от техните заводи.

Babcock International също обяви 6-месечно удължаване на подобен договор, за да продължи да предоставя поддръжка на своята военна техника.  

Тази подкрепа от британската индустрия ще позволи на Въоръжените сили на Украйна да поддържат жизненоважно военно оборудване като леките оръдия L119 и самоходната артилерия AS90, като ще имат гаранции, че повреденото в сраженията оборудване ще бъде отремонтирано възможно най-бързо.

Припомняме, че Украйна и Обединеното кралство подписаха споразумение за заем в размер на 2,5 млрд. долара за финансиране на закупуването на оръжия и военно оборудване по стандартите на НАТО. Срокът на кредита е 15 години. Заемът ще бъде наблюдаван от съвместна комисия. Зеленски към Стармър: Покажете лидерство, позволете да стреляме с ракети Storm Shadow по Русия (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес