Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Другари, какво да правим: Путин поиска предложения от командирите си как да продължи войната

17 декември 2022, 10:34 часа

Руският президент Владимир Путин е провел целия вчерашен ден, 16 декември, в Обединения щаб на родовете войски, участващи във войната в Украйна, и е изслушвал доклади на командирите. Това се съобщава в изявление на Кремъл. Путин също така е поискал предложения от тяхна страна за незабавните и средносрочни действия, които Русия трябва да предприеме във войната.

Реклама

Според съобщението на Кремъл Путин е провел отделни срещи с командирите и е изслушал доклад за "хода на специалната операция".

ОЩЕ: Скандален паметник на Путин издигнаха в британски град (СНИМКА) 

Официалният правителствен канал в Telegram публикува видео от началото на речта му с думите: „Уважаеми другари, ще изслушаме командирите по всяко оперативно направление и бих искал да чуя вашите предложения относно нашите непосредствени и средносрочни действия“.

На срещата са присъствали също военният министър Сергей Шойгу, началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов и командващият Обединената групировка войски в Украйна Сергей Суровикин. Други подробности не се съобщават.

ОЩЕ: Преди да дойде руският мир: Как изглеждаше Мариупол на Коледа 2021 г. (ВИДЕО) 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес