Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детският омбудсман на Русия: Заповедта ми за арест пречи на семействата да се съберат

21 юни 2024, 09:46 часа
Реклама

Заповедта за арест на детския омбудсман на Русия Мария Лвова-Белова, издадена от Международния наказателен съд, пречи на семействата да се съберат с децата си. Това изявление направи самата Белова, допълвайки, че това е и причината поради която родителите се страхуват да се обърнат за помощ, съобщи life.ru.

Пречката

"В действителност тази заповед за арест по-скоро пречи на семействата с деца да се съберат, защото тези фейкове и дезинформация, които се появиха във връзка с тази заповед плаши родителите и те се страхуват да се обръщат за помощ", са точните думи на Белова.

Още: Русия пусна обяви на отвлечени украински деца в сайт за осиновяване

Фалшива информация

Тя обясни още, че фалшивата информация, която се публикува в западните и украински медии, пречи на процеса на събиране на децата със семействата в Украйна и в Русия. Но независимо от това работата продължава. Белова каза още, че се включва в работата в онези случаи, в които има проблеми с документите и се изискват допълнителни усилия. 

Русия се готви да пази от съд биещи се за нея чужди наемници в Украйна

Заповедта за арест

Напомняме, че  през март 2023 г. Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест за Мария Лвова-Белова и Владимир Путин. От руското външно министерство коментираха, че Москва не признава съда и неговите решения. Председателят на "Единна Русия" Дмитрий Медведев сравни документа с тоалетна хартия. 

Още: Убитите деца в Украйна заради руската война от 2014 г. насам: Стряскащи данни

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес