Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чакаш тепърва съд, но отиваш да се биеш за Путин в Украйна: Изчисления колко ще са такива в Русия

02 октомври 2024, 10:49 часа • 648 прочитания

Около 20 000 души, които в момента се намират в ареста (следствени изолатори) и чакат да бъдат тепърва съдени, ще бъдат пратени на фронта в Украйна като подписали професионални договори за служба в руската армия. Това е планът-оценка на руското военно министерство след поредната промяна в руското законодателство, направена за да се осигурява прясно пушечно месо за армията на издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Още: Русия прие окончателно закон обвиняеми да избягват съд, ако подпишат договор с армията

Информацията за намеренията на руското военно министерство е представена от руското издание "Важни истории". То твърди, че данните са от източник от министерството.

Съгласно материала, 20 000 души са около 40% от всички задържани. Оценката се прави на база това кой е физически годен да служи и кой има желание да подпише договор с руската армия.

Още: Руските войници са пушечно месо заради командирите: Гневът на руските военни блогъри расте (ВИДЕО)

В Русия действат 210 следствени изолатори и от всеки се очаква в руската армия да дойдат по 100 души. От началото на войната в Украйна по официални руски данни в следствените изолатори са влезли 106 000 души – някои вече не са там. В това число влизат не само хора с официално повдигнати обвинения, но и такива, които чакат да им бъдат повдигнати (т.е. не е ясно дали изобщо ще бъдат обвинени). Вербовчиците за руската армия очакват да получат и премии за тези "обитатели" на следствените изолатори, които успеят "да убедят" да влязат в армията.

Източник от руския генщаб обаче предупреждава, че все по-малко руски затворници вече имат желание да ходят в Украйна. Става въпрос особено за хора с по-леки присъди. 40% от намиращите се в следствени изолатори да идат в Украйна – това са си чиновнически обещания, смята той.

Месечно руската армия трябва да се попълва с около 30 000 души, за да се компенсират чудовищните загуби на хора в Украйна. Съгласно актуалната към момента (01.10.2024) информация на украинския генщаб, над 655 000 руски войници са намерили смъртта си в Украйна, били са толкова тежко ранени, че не могат да се бият повече или са изчезнали по време на акция.

Още: Руската армия освободи 45 индийци, подмамени да се сражават в Украйна

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес