Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българите масово одобряват протестите в Украйна

17 февруари 2014, 16:05 часа

Българите, които одобряват и подкрепят протестите в Украйна срещу отнемане на шансовете на страната за членство в ЕС са почти два пъти повече от онези, които не ги одобряват  - 41% срещу 23%.  Това показва изследване на Exacta Research Group, направено за Агенция "Фокус" в периода 5 - 11 февруари. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи, живеещи в 86 населени места в цялата страна.

Реклама

Доколкото темата е от външнополитическо естество и предполага наличие на интерес и информираност, то не буди изненада фактът, че 36% от българите се въздържат от мнение за протестите в Украйна.
Най-горещи привърженици на протестите в Киев са столичаните и жителите на големите градове, високообразованите и заможните българи, младите хора и тези на средна възраст.

Това е тема, която категорично ангажира в най-голяма степен вниманието на десните избиратели и логично тяхната подкрепа за протестите е най-масова.

Критици на протестите в Украйна регистрираме най-често сред хората на възраст над 60 години, както и сред симпатизантите на левицата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес