Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Бъдещите условия за мир ще са по-тежки за Украйна": Топ шпионин на Путин заплашва

17 юни 2024, 14:15 часа
Реклама

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин предупреди Киев и западните му съюзници, че ако не приемат настоящите условия на диктатора Владимир Путин за мир, то бъдещите условия ще са още по-страшни.

Реклама

Преди дни издирваният от съда в Хага диктатор обяви, че би преговарял с украинските власти за мир при абсурдни за Украйна и Запада условия: Путин: Преговори ще има само когато не остане и един украински войник в ДНР, ЛНР, Запорожието и Херсонска област (ВИДЕО).

"По-трудни условия" в бъдеще

"Следващите условия, при които може да се постигне мир и да се подпише някакво мирно споразумение, ще бъдат по-трудни и по-тежки за Украйна", каза Наришкин в отговор на въпроса какво ще се случи с Киев, ако новото предложение на Путин бъде отхвърлено. Руският шпионин каза това в интервю за изцяло контролираната от Кремъл информационна агенция ТАСС.

Още: Швейцария няма да арестува Путин, за да го докара на втората среща за мир в Украйна

Путин иска признаване на статута на Крим, Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска област като региони на Руската федерация. Настоява за затвърждаване на статута на Украйна като необвързана и свободна от ядрено оръжие, за нейната "демилитаризация" и "денацификация", както и за отмяна на антируските санкции.

Снимка: Kremlin.ru

Киев и партньорите му са напълно против - това би означавало замразяване на конфликта с възможност за нова Путинова агресия в бъдеще и незачитане на териториалната цялост на Украйна в границите ѝ от 1991 г.

Още: "Абсурдно и повече агресия": Украйна и НАТО реагираха на "предложението за мир" на Путин

Кремъл: Срещата за мир в Швейцария даде "нулеви резултати"

Междувременно Кремъл заяви, че международната мирна среща на върха за Украйна, провела се в Швейцария, дала "нулеви резултати".

"Ако говорим за резултатите от тази среща, то те са нулеви", обяви прессекретарът на Путин Дмитрий Песков, цитиран от АФП и БГНЕС. "Много страни разбраха липсата на перспектива за каквато и да е сериозна дискусия без присъствието на нашата страна", каза Песков, без да споменава, че Русия не желаеше да участва във форума.

Той подчерта, че Путин "все още е отворен за диалог и сериозно обсъждане".

Още: Споразумението от срещата на върха в Швейцария: Публикуван е пълният текст

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес