Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бум: Руска авиационна бомба удари руско село във Воронежка област

15 май 2024, 11:47 часа
Реклама

Поредна руска авиационна бомба падна на руска територия - този път във Воронежка област. За разлика от мнозинството други случаи, тази се е взривила, предаде руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA, позовавайки се на свои източници.

Руска бомба гръмна в Русия - къде?

Бомбата е паднала в село Пробуждение във Воронежка област вечерта на 14 май. Взривът е образувал кратер от около 1 метър - няма информация за жертви.

Още: "Кажете, моля ви, ще ни евакуирате ли?": Руснаците хвърлиха нови 2 бомби в Белгород (ВИДЕА и СНИМКИ)

На 12 май, ASTRA съобщи за нови 2 "изпуснати" руски авиационни бомби в Белгородска област, а в периода 10-11 май - руската военна авиация хвърли 5 авиобомби. Тези бомби не се взривиха, но на 4 май руска авиационна бомба ФАБ-500 (500 кг. взрив) удари Белгород - ранени са 7 руски граждани, по 31 къщи и жилища има щети, както и по 10 автомобила: Епично: Вместо по Харков руснаците хвърлиха бомба върху руския Белгород, има пострадали (СНИМКИ и ВИДЕА)

По сметките на ASTRA, през последните 3 месеца руските въздушно-космически сили са "изпуснали" на руска територия и в окупираните от руснаците украински земи най-малко 35 авиобомби ФАБ (неуправляеми авиационни бомби т.е. нямат навигационна система) и един неидентифициран боеприпас. Най-сериозният случай обаче беше в Белгород и съмненията, че е руска авиационна бомба са много силни - 16 души загинаха, след като вчера беше извадено още едно тяло изпод руините на рухнала част от 9-етажен блок: Руска провокация ли бе взривът в жилищния блок в Белгород? (ВИДЕА)

Междувременно, заради заплаха от атака с дронове небето над Казан и Нижнекамск е затворено. Летищата там не изпращат и не приемат полети. От пресслужбата на Федералната агенция за въздушен транспорт на Руската федерация обясниха, че ограниченията са въведени, за да се гарантира безопасността на полетите. Това стана след информация за свален дрон в Татарстан: Украински дрон пак стигна до Татарстан - на 1000 км навътре в Русия (ВИДЕО)

ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес