Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британски министър обвини Русия заради Украйна

24 март 2024, 17:41 часа
Реклама

Британският финансов министър Джеръми Хънт заяви, че има „много малко доверие“ в изявленията на Русия за атаката в концертната зала в Москва, като я обвини, че се опитва да „защити“ нападението си срещу Украйна.

Хънт каза пред „Скай нюз“: „... приемам казаното от руското правителство с огромно едно на ум... след това, което видяхме от тях през последните няколко години."

„Знаем, че те създават димна завеса от пропаганда, за да защитят едно изключително зло нахлуване в Украйна. „Но това не означава, че не е трагедия, когато невинни хора загубят живота си, когато имаш ужасни бомбардировки“, добави той, цитиран от БГНЕС.

Още: Расте броят на жертвите от "Крокус Сити Хол" в Подмосковието

Повторно появяване на „Ислямска държава“?

Министърът предупреди, че Обединеното кралство и други европейски страни трябва да бъдат „абсолютно“ загрижени за повторното появяване на „Ислямска държава” на световната сцена. „Голям късмет за тази страна е, че имаме невероятно впечатляващи разузнавателни агенции, които успяха... да осуетят много терористични заплахи през последните години, но трябва да останем бдителни. Ако това е „Ислямска държава“, те са напълно безразборни в това, което правят, готови са да убиват по най-ужасяващия начин“, подчерта министърът. 

Още: Евакуират мол в Санкт Петербург заради бомбена заплаха, подобна ситуация и на летище в Москва (ВИДЕО)

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес