Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Станкушев: Зеленски има очи на тигър, България влезе в световните новини

08 юли 2023, 10:30 часа • 4684 прочитания

Бойко Станкушев - директор на Антикорупционния фонд и бивш програмен директор и бивш член на управителния съвет на БНТ, бе гост в предаването "Събуди се" по НОВА тази сутрин.

"България влезе в световните новини с един цивилизационен ход, който е човешки", подчерта журналистът, който присъства на дискусията с украинския президент Володимир Зеленски в НИМ.

"Общо взето, каквото очаквах, това видях. Отблизо, той има много особено излъчване. Неговото излъчване не е на бивш актьор. Много особено отблизо, аз го видях от метър и половина, той има нещо тигрово в очите. Очевидно страданието, всички тези безкрайни месеци с жертви, с недоимък, със съмнение дали светът няма да ги изостави, са го направили друг човек. Той прилича малко в очите на старите монаси бойци от Шаолин, както ги представят във филмите. От една страна е спокоен, мъдър и уравновесен. А вътрешно - има око на боец, който ще напада, няма да се защитава. На мен това ми хареса, въпреки общоприетата теза, че Украйна се отбранява".

ОЩЕ: Ивайло Дичев: Героична натура е Зеленски

Станкушев подчерта още: "Ако аз бях някакъв военен стратег в момента и въобще някой се заслуша в моите думи, бих променил тактиката, която досега цивилизованият свят, поддържайки Украйна, прилага, и просто бих бил много по-остър, по-динамичен и нападателен. И това на него му се виждаше в очите. Това е човек от много устойчив материал", посочи той.

Бойко Станкушев допълни още, че страната ни е влязла в световните новини: "България влезе в световните новини с един цивилизационен ход, който е човешки. Всеки човек, няма нужда да си академик, няма нужда да си бил еврокомисар, няма нужда да си генерал. Просто нищо да не знаеш - в тази ситуация така трябва да се постъпи - човешки. Приемаш го. Той идва, той представя едни страдащи хора. Нещо повече. Той казва: "Ако ние паднем и ни смачкат, вие сте следващи". И така трябва".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес