Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившата жена на Павел Дуров с нови обвинения срещу него

21 октомври 2024, 21:32 часа • 1011 прочитания

Бившата възлюбена на Павел Дуров и майка на трите му деца Ирина Болгар заяви в Инстаграм, че никога не е харчила за себе си парите, които основателят на Telegram й е давал за децата. Преди това Дуров обвини Ирина, че харчи за луксозни стоки издръжката, която плаща за децата. Според негов бивш говорител Болгар е похарчила 18 милиона долара за маркови дрехи, бижута и други артикули.

Още: Telegram пусна 3D игра за живота на основателя си Дуров

„Никога не съм харчила за себе си пари, предназначени за деца, използвах сметки по нотариално заверени договори, което ми позволяваше да харча по 150 000 евро на месец по свое усмотрение“, пише тя, цитирана от БГНЕС.

Още: Майката на трите деца на Дуров: Telegram е съвместно придобито имущество

Според нея тя е харчила толкова, колкото е позволявал статусът й, а претенциите срещу нея са били предявявани с желанието да се скрият фактите за физическо насилие над деца. „Нашите разходи за 10 години на нашата връзка съответстват на начина на живот на милиардерско семейство и, разбира се, са относително високи, но скриват фактите за физическо насилие над деца“.

Още: След освобождаването си от ареста Павел Дуров се е настанил в първокласен парижки хотел

Но работата не е в това. Истината е, че Дуров посягаше на моята свобода, прибягваше до шантаж и финансово насилие, за да скрие фактите за физическо насилие над деца.

Според нея тя се е отказала от лукса в името на свободата и благополучието на децата си. "Свободата е безценна. Човешкото достойнство е безценно. Децата трябва да са в безопасност и да имат щастливо детство."

Още: Дискретното богатство на милиардера Дуров, който не си плаща заплата

Болгар също така добави, че по време на съвместния им живот Дуров никога не е казвал, че не е доволен от нейната екстравагантност. "Никога не е споменавал, че е недоволен от това колко харчим. Напротив, твърдеше обратното и това личи от личната ни кореспонденция. Години наред ме успокояваше с "неограничен достъп до материални ресурси" и се оплакваше, че, според него аз не живея достатъчно луксозно - „без прислуга“ и Бентли. „Но същността на конфликта не е в парите. Става въпрос за контрол – контрол над живота ми. Отказах се от лукса и избрах свободата и достойнството си и безопасността на децата си.“

Още: Чий го дири Павел Дуров във Франция?

Преди това страницата в Инстаграм на Ирина Болгар беше блокирана, но тя не се отказа и се регистрира отново, създавайки няколко нови страници наведнъж, от които продължава да се свързва с Дуров. Заради активността си в социалните мрежи тя се сблъска с омраза: потребителите смятат, че тя просто се нуждае от пари. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес