Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш руски военен опита да заколи жена си насред полицейски участък

19 септември 2024, 06:58 часа • 1395 прочитания

Пореден уникален случай в Русия на тема "криминална хроника" - върнал се от войната в Украйна беше осъден за опит за убийство на съпругата си, защото тя давала показания срещу него - как се държал с малката му доведена дъщеря. Кое е уникалното - че осъденият нападнал с нож и успял да намушка четири пъти (рани по лицето и шията) жена си насред полицейски (в случая с Русия - милиционерски) участък.

Осъденият се казва Семьон Невмержицки, а за случая разказва руското издание "Верстка", опирайки се на съдебни документи. Именно в съдебните документи пише, че Невмержицки пристигнал в полицейското управление, влязъл безпрепятствено вътре, видял жена си да седи на разпит, приближил се до нея и я намушкал четири пъти. Жената била спасена от местен полицай, който успял да спре нападателя, преди да заколи жертвата си.

Пред съда бившият военен призна за нападението и обясни инцидента с това, че е бил пиян. Той също така каза пред съда, че "преди да участва в специалната военна операция (войната в Украйна) не се е държал така".

Още: "Новите афганистанци": Кремъл започва да се страхува от военните, завърнали се от фронта

Любовта или глупостта не знаят граници

Другото уникално в случая - ранената жена простила на мъжа си и поискала съдът да го осъди условно, но присъдата в крайна сметка е 6 години и 3 месеца затвор. Като смекчаващи вината обстоятелства съдът, по-специално, взе предвид факта, че Невмержицки е участвал в "специалната военна операция" и е награден от държавата на Путин т.е. показал е "безупречна служба на отечеството си".

Това не е първа присъда за Невмержицки - през 2022 година той е осъден за "полово сношение с лице под 16-годишна възраст", ​​а също така е обвинен в повреда на чуждо имущество и кражба, но се записва да ходи да се бие в Украйна докато вече лежи в наказателна колония. Завръща се от фронта в Украйна през март 2023 година. Не се уточнява в кое поделение е служил.

Руски сериен изнасилвач намери смъртта си на фронта в Украйна

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес