Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без ток: Летището в Манчестър отложи и отмени редица полети

23 юни 2024, 15:31 часа
Реклама

"Значителен" брой полети на третото по натовареност летище в Обединеното кралство са били отложени или отменени след голямо прекъсване на електрозахранването. Става въпрос за аерогарата в Манчестър.

Спиране на тока - какво се знае?

"Манчестър Еърпорт Груп", която управлява и летищата Лондон Станстед и Ийст Мидландс, заяви, че летище Манчестър е "засегнато от голямо прекъсване на електрозахранването в района рано тази сутрин". "Това доведе до множество смущения", заяви групата в социалните мрежи.

Още: Мистерия: Четири държави на Балканите останаха без ток

Електрозахранването на международното летище в Северна Англия вече е възстановено, но на пътниците, които трябваше да пътуват от терминали едно и две, беше казано "да не идват на летището до второ нареждане", тъй като полетите се отменят.

Снимка: iStock

Пътниците за Терминал №3 получиха съобщение да дойдат на летището както обикновено, но те бяха предупредени, че "може да бъдат засегнати от закъснения", предаде БГНЕС.

Авиокомпанията easyJet, която извършва полети от Терминал 1, предупреди за "много дълги опашки" за проверка на сигурността и прекъсване на проверката на багажа, което означава, че пътниците могат да се качат на борда само с ръчен багаж.

През последните няколко години пътническата индустрия в Обединеното кралство беше засегната от редица смущения, включително технически проблеми и стачни действия, които засегнаха пътниците в железопътния и въздушния транспорт.

Още: Арестуваха трима мъже по подозрения в подготовка на терористична атака в Манчестър

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес