Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бебе загина, 65 души бяха спасени след потъване на препълнена мигрантска лодка в Ламанша

18 октомври 2024, 10:12 часа • 393 прочитания

Бебе е загинало, когато препълнена лодка с мигранти, плаваща към Великобритания, е потънала в Ламанша край бреговете на Франция през нощта на 17 октомври, съобщиха френските морски власти, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Още: Три бебета се удавиха след като лодка с мигранти потъна край Тунис

Инцидентът се е случил край френския град Висан. 65 души са били спасени, но „едно бебе е намерено в безсъзнание и, за жалост, е обявено за мъртво“, обяви морският орган, отговарящ за Ламанша и Северно море.

С последното потъване броят на загиналите мигранти, докато са се опитвали да прекосят Ламанша, тази година достигна най-малко 52. Това предсталява рекорд от 2018 г. насам.

На 3 септември 6 деца и също толкова възрастни загинаха. Месец по-късно 3-годишно момче и трима възрастни загинаха, след като препълнени лодки имаха проблем по време на опасно прекосяване.

Още: Огромен брой жертви при потъване на лодка в Нигерия (ВИДЕО)

Според официалните британски данни средният брой на пристигащите мигранти с лодки във Великобритания е 53 тази година в сравнение с 13 през 2020 г.

Над 26 000 мигранти са пристигнали на британските брегове от 1 януари, по данни на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес