Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BBC: Поне двама от заподозрените за атаката в "Крокус Сити Хол" са убити

23 март 2024, 23:28 часа
Реклама

Поне двама от заподозрените за участието в кървавата баня в "Крокус Сити Хол" в Подмосковието са убити. Това съобщава руската служба на BBC, като се позовава на свои източници.

Според информацията, единият от нападателите бил убит в самата зала, а другият - при ареста в Брянск: Нови СНИМКИ на заподозрени за атаката в Москва: Данни за арести*

Картината дотук

От BBC твърдят, че имат копие на убития в Брянска област. Той е 30-годишен гражданин на Таджикистан. "Знаем името на мъжа, но няма да го публикуваме, докато не сме сигурни, че семейството му знае, че е починал", казват от медията.

Допълнителни данни - човекът е получил паспорт от Министерството на вътрешните работи за град Вахдат, който се намира на 19 километра от Душанбе. Известно време живее в Подолск - през 2018 г. градският съд на Подолск постановява, че е нарушил правилата за престой в Руската федерация - превишил е 90-дневния период на престой. Той е глобен с 5000 рубли и му е наредено да направи "контролирано самостоятелно излизане" от Русия.

Очевидно това не е първото нарушение на този човек - по-рано срещу него е образувано изпълнително производство - съдебни изпълнители се опитали да съберат от него 2500 рубли.

BBC разполага и с копие от документа на Шамсидин Фаридуни, видеозапис от чийто разпит беше разпространен днес от руските сили за сигурност и който беше задържан при операция в района на Брянск. Фаридуни е роден на 17 септември 1998 г., получава настоящия си паспорт в Таджикистан през 2021 г. и е валиден до 2031 г.: Признания чрез бой: ВИДЕА с арестувани за кървавата баня в Москва и много съмнения

Същевременно, операцията в "Крокус Сити Хол" е приключила, каза губернаторът на Московска област Андрей Воробьов в канала си в Телеграм. По думите му за 24 часа изпод развалините на залата са извадени 133 тела, а 50 са идентифицирани. В болници лекари се борят за живота на 107 души.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес