Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атаки с дронове срещу Крим и Киев (ВИДЕО)

29 август 2024, 06:52 часа • 2266 прочитания

Среднощни атаки с дронове в Крим и Киев – за това съобщават съответните управляващи, назначеният от руснаците губернатор на Севастопол Михаил Развожаев и кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Информацията в официалния телеграм канал на Развожаев е доста оскъдна – били свалени два дрона по предварителни данни, нямало пострадали цивилни обекти в Севастопол. Губернаторът обаче не казва нищо за пострадали руски военни обекти. Затворен за движение е и Кримският мост.

Още: Ударена е петролна база дълбоко в Русия: Източници от украинското разузнаване потвърдиха (ВИДЕО)

В три съобщения в Телеграм Виталий Кличко казва, че има паднали отломки от дронове в три квартала на Киев – Днепропетровски, Голосивски и Деснянски. Паднали са отломки на детска площадка, уцелен е и апартамент на 6-тия етаж в жилищна сграда, там има счупени прозорци и врати. Няма данни за пострадали, това все още се уточнява.

Още преди полунощ украинските ВВС предупредиха за приближаващи от север дронове-камикадзе, най-вероятно "Шахед", изстреляни от Руската федерация. Вероятно атаката не цели само Киев, но тепърва ще има подробности.

Още: Атака с дрон в руско петролно депо на над 1000 км от границата с Украйна (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес