Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Армия на електрически тротинетки: Руските военни "иновации" в Украйна (ВИДЕО)

31 юли 2024, 14:18 часа • 3104 прочитания

Множество видеоклипове, показващи как руските войници в Украйна ползват "алтернативна" военна техника, обикалят социалните мрежи. Едни от най-споделяните са на джипове и "китайски голф колички". Идеята е, че те са по-бързи от бронирана техника - а и загубите в бронирани превозни средства за руснаците са ужасяващи: Взривени танкове, избити войници: Кървавата цена за руските успехи в Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО)

Нова серия обаче изумява - руски войници ползват електрически тротинетки, за да напредват в Украйна. Видеокадрите са препубликувани от един от известните западни анализатори на войната в Украйна Роб Лий (бивш американски морски пехотинец и сътрудник във Foreign Policy Research Institute's Eurasia) красноречиви - и повдигат въпросите за "умните и красивите" и тротинетките, специално за българските почитатели на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин:

Колко точно ефективен е такъв превоз - отново видеокадри за преценка:

Междувременно, при град Донецк отново нещо дими. По неофициални данни, руски военен хеликоптер Ми-8 се е разбил. Руският телеграм канал Fighterbomber, свързван с руските ВВС, потвърди за случилото се:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес