Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха мъж с експлозиви в Гърция

15 октомври 2024, 13:52 часа • 424 прочитания

39-годишен мъж с експлозиви е бил арестуван в Гърция, съобщи гръцкото издание Kathimerini.

Мъжът е бил хванат в центъра на Атина за пренасяне на експлозиви. Те били намерени в наета от него кола. Смята се, че той е играел ролята на "куриер" за престъпния подземен свят. Арестувана е и 34-годишна жена, която е била на пътническата седалка.

Какво намериха в колата му?

Мъжът е задържан по време на случайна полицейска проверка, близо до площад „Омония“ в петък.

В автомобила полицаите откриха пистолет, малко количество експлозиви и детонатори. В телефонните контакти на мъжа полицаите откриха имената на различни известни престъпници.

По време на разпита 39-годишният твърди, че е получил оръжията от „Марио“, без да предоставя повече подробности за самоличността на лицето. 

Полицаите смятат също, че мъжът не познава получателя на боеприпасите и че е очаквал да получи инструкции малко преди доставката им. ОЩЕ: Франция арестува мъж с украинско и руско гражданство, държал експлозиви в Париж

Дългото му криминално досие

39-годишният е с дълго криминално досие. През 2008 г. е задържан за притежание на значително количество хероин и канабис. Първоначално той беше осъден на доживотен затвор, но при обжалването присъдата беше променена на 20 години. Той беше освободен, след като излежа една трета от присъдата си (7 години) въз основа на закон, въведен през 2015 г. за разтоварване на гръцките затвори. ОЩЕ: Взривно устройство избухна в гръцко училище

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес