Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ален Делон е посочил странното място, на което да бъде погребан

19 август 2024, 13:47 часа • 2914 прочитания

Ден след смъртта на Ален Делон, почетен масово отвъд пределите на страната - от Италия до Япония, Франция се готви да се сбогува с една от иконите на френското кино в света, предаде АФП. Трите му деца - Антони, Анушка и Ален-Фабиен Делон, ще трябва да се погрижат за организацията на погребението на легендата на седмото изкуство. В неделя, 18 август, те се съгласиха да обявят смъртта на Ален Делон пред АФП в съвместно изявление след месеци на спорове относно медицинските грижи за баща им.

Ще бъде ли организирана почит или погребението ще се проведе в строго уединение интимност със семейството и приятелите или с хора от филмовата индустрия? Ален Делон е поискал да бъде погребан близо до кучетата си - в имота си в Души в Лоаре, Централна Франция, където почина. Той вече е "предприел необходимите административни стъпки", каза пред АФП Кристоф Юро, подпрефект на Лоаре, като посочи, че префектурата "е дала принципно съгласие".

Още: Ален Делон: Ако Господ ми бе дал възможност да променя едно-единствено нещо, аз не бих допуснал да си отиде от мен любимата ми жена

Краят на една епоха

Актьорът от "Гепардът" и "Самураят", спечелил почти единодушно признание, но и превърнал се в разединяваща фигура заради реакционните си позиции, егото и мачизма си - ще остане в спомените на всеки.

Със смъртта на Ален Делон идва краят на една епоха, прелиства се страница в историята на френското кино от 60-те до 80-те години на миналия век, когато то беше могъщо и будеше завист по света. Делон си отиде след повечето от хората, които обичаше, или с които работеше - Жан Габен, Лино Вентура, Роми Шнайдер, италианските режисьори Лукино Висконти и Микеланджело Антониони.

Още: "Легендите никога не умират": Бойко Борисов публикува спомен с Ален Делон (СНИМКА)

След смъртта през 2021 г. на приятеля му Жан-Пол Белмондо - друга икона на френското кино, и тази на Ален Делон, последната жива легенда от тази епоха остава 89-годишната Брижит Бардо, която от десетилетия се е оттеглила от актьорската професия. "Делон оставя бездънна празнота, която нищо и никой няма да може да запълни", написа Бардо в съобщение до АФП по повод кончината му, съобщава БТА.

Още: "Той беше френски паметник": Макрон отдаде почит на Ален Делон

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес