Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ако нещо за Русия се обърка в Украйна": Кадиров заплаши с ядрено оръжие (ВИДЕО)

04 август 2024, 20:53 часа • 4678 прочитания

Ако "случайно" загубим в Украйна, ще започнем Трета световна война с ядрено оръжие. Това де факто заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров и то пред водещия руски държавен телевизионен канал.

Всъщност Кадиров обясни, че "ако нещо се обърка, сигурен съм, че ще натиснем копчето и ще разрушим сатанизма". Това е нито повече, нито по-малко от завоалирана закана - друг е въпросът дали от чеченския лидер зависи каквото и да е, както и дали на режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин наистина "му стиска": Медведев: Законите на Вавилон, Стария завет и Коранът ни дават право да използваме ядрено оръжие

Руските заплахи за използване на ядрено оръжие заради Украйна са периодични още откакто Путин нареди пълномащабна инвазия на армията си.

Още: Русия се похвали с нов дрон "Денят на Страшния съд"

Русия не може да направи нищо срещу ракети на САЩ в Германия

Същевременно украинският военен експерт Олександър Коваленко изрично заяви в интервю за беларуската опозиционна медия NEXTA, че Русия не може да противодейства на разполагане на американски крилати ракети в Германия.

"Какво ще правят? Ще разположат "Искандер"-и в Калининградска област? Това вече се случи. Ще изкарат в Балтийско море кораби с крилати ракети "Калибър" с морско базиране? Вече са там, ​​.

Ако Русия се опита да заплаши западните страни по някакъв начин, например чрез демонстративно изстрелване на ракети, тогава гаранцията, че ПВО Patriot (Пейтриът) ще свалят почти всички от тях, е близо до 100%. Но ако Запада изстреля своите ракети по цели на територията на Руската федерация, вероятността те да бъдат свалени не е толкова голяма", категоричен е експертът, визирайки какво се случва, откакто Украйна използва ракети ATACMS за удари в Крим и по руски военни цели в окупираните от руснаците украински територии.

Още: С указ на Путин: Русия започна третия етап от ядрените си учения (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес