Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адаш на Павел Дуров и бивш руски зам.-министър е арестуван

29 август 2024, 13:27 часа • 757 прочитания

Бившият руски зам.-военен министър Павел Попов е бил арестуван по обвинение във финансова измама. Това става ясно от изявление на Руския следствен комитет.

"Според разследването през 2021-2024 г. Попов, отговарящ за развитието, поддръжката и експлоатацията на парк "Патриот", се е обогатил за сметка на тази институция, действайки заедно с директора на парка Вячеслав Ахмедов и заместник-ръководителя на Главното управление за иновационно развитие на Министерството на отбраната на Руската федерация Владимир Шестеров. Шестеров вече е привлечен към наказателна отговорност", съобщава Следственият комитет.

В какво е обвинен Попов - с пари, които са на парк "Патриот", си направил ремонт на вилата си в Красногорск, Московска област, като включително купил и материали. Освен това, компании, сключили договора с парка, били принуждавани да работят на вилата.

Още: Майката на децата на Дуров води дело срещу него за побой над сина им (СНИМКИ)

Попов и семейството му притежават много недвижими имоти в престижни райони на Москва, Московска област и Краснодарския край на стойност над 500 милиона рубли, уточниха от Следствения комитет.

Неприятностите за Павел Дуров растат

Междувременно, РБК съобщи, че арестуваният във Франция основател на Телеграм Павел Дуров е бил лишен от родителски права в Швейцария. Съпругата на Дуров, Ирина Болгар, е съобщила за това в социалните мрежи. Двамата имат три деца.

Версията на Болгар - тя отказала да отиде при Дуров в ОАЕ преди 2 години и заради това той блокирал всичките ѝ банкови сметки. "Очевидно, за да ни попречат да останем в Европа", добавя Болгар.

Още: Серията продължава: Арестуваха руски армейски служители по подозрения в присвояване

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес