Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6-годишно момиченце бе изоставено от родителите си пред францискански манастир във Варшава

08 септември 2024, 14:17 часа • 3760 прочитания

Преди дни монахините във францисканския манастир във Варшава открили пред портите на обителта уплашено малко момиченце. Те били шокирани, защото макар понякога да намирали подхвърлени новородени, за първи път виждали пред себе си дете на такава възраст. 6-годишната Елиза била изоставена от родителите си заради безпаричие.

Според първоначалните данни от разследването бащата отвел Елиза във Варшава в края на август от градчето Насилск, на 50 километра северно от полската столица. След това на 31 август вечерта той я отвел пред манастира и й обещал да се върне, но изчезнал, оставяйки я сама.

Твърди се, че майката също е знаела за плана. Двойката смятала да емигрира в Нидерландия след като се отърве от детето, съобщава полският новинарски портал "Fakt". Вероятно липсата на средства и дълговете са станали мотивът за тази безсърдечна постъпка. 

Още: Варшава постанови арест на високопоставен офицер от КГБ

На снимката, разпространена от изданието, момиченцето позира с розова рокля с ангелски крилца и с руси плитки на шестия си рожден ден, малко преди да бъде изоставена. Според разследващи при пристигането на полицията пред дома на детето, те открили пред вратата чували за боклук, в които били събрани детски вещи и играчки.

Според информацията на "Fakt" бащата Радек е работил по-рано като гастарбайтер в Нидерландия, а в Полша е лежал два месеца в затвора за неплащане на издръжка. 35-годишната майка Виола останала сама вкъщи с детето и постоянно вземала пари назаем, за да се издържат. Срещу родителите е повдигнато обвинение, а момиченцето е настанено в дом за сираци.

Още: Полша показа невероятно шоу с над 600 дрона за юбилея от Варшавското въстание (ВИДЕА и СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес