Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

34% от руснаците одобряват ядрен удар срещу Украйна

05 юли 2024, 09:52 часа
Реклама

34% от руснаците одобряват ядрен удар срещу Украйна. Това сочат резултати от анкетно проучване, проведено през юни от "Левада-центр", съобщи "Сибир. Реалии".

Определено и целесъобразно

Още: Bloomberg: Руснаците се примиряват с войната на Путин в Украйна

Според резултатите от анкетата 10% от респондентите "определено" подкрепят използването на ядрено оръжие във войната, а други 24% го смятат за "целесъобразно".

Множат се

Делът на привържениците на този вид военно решение се е увеличил с 5% в сравнение с миналата година и броят им е рекорден от началото на войната в Украйна. Все още за използване на ядрено оръжие са повечето анкетирани руснаци - 52% от респондентите.

Путин

Още: Киев се е готвел за ядрен удар от Русия: Бивш говорител на Генералния щаб на Украйна

Припомняме, че преди дни Владимир Путин (който се издирва от международния наказателен съд в Хага за системно отвличане на украински деца) заяви, че мисли за възможни промени в ядрената доктрина на страната, която в даден момент предполага използването на ядрено оръжие в отговор на подобни действия от страна на предполагаем враг, а също и в случай на заплаха "за самото съществуване на държавата".

ОЩЕ: "Как мисли Путин": Ядрена война между Русия и Запада - реална опасност или много говорене?

Левада-центр

През 2016 г. частният аналитичен център на Юрий Левада "Левада-центр" е признат за "чуждестранен агент" от руските власти. Резултатите от анкети на "Левада-центр" силно се различават от тези, проведени от властите.

Още: Изтекли файлове разкриха критериите на руските военни за ядрен удар

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес