Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

12 ракети ATACMS срещу Кримския мост, 12 свалени: Русия пак се хвали с перфектна статистика (ВИДЕО)

16 август 2024, 14:15 часа • 2462 прочитания

Украинските сили боравят с ограничен брой далекобойни ракети ATACMS, доставени от САЩ, докато американците постоянно повтарят колко ограничени са доставките. Въпреки това руското военно министерство твърди, че снощи е имало нападение с 12 такива ракети с обсег до 300 км по Кримския мост

Както винаги, всичко е свалено от перфектната противовъздушна отбрана на руснаците, ако се вярва на поредното съобщение на кремълската пропаганда.

Още: САЩ не дават на Украйна да стреля с ATACMS в Курска област: CNN разкри защо

Унищожени били и морски катери

"През нощта системите за противовъздушна отбрана са свалили 12 оперативно-тактически ракети ATACMS", гласи точното съобщение на руското военно министерство. По-рано пък бе съобщено, че ракетите са били осем.

Освен това Министерството на отбраната в Москва съобщи, че три безпилотни катера на украинските военноморски сили са били унищожени, а друг е бил повреден.

Украйна твърди, че е нанесла удар по фериботен пункт в град Керч на окупирания полуостров Крим през нощта на 16 август. Поразена е и лодка в близост до община Черноморск в руския Краснодарски край, съобщи Серхий Братчук - говорител на военната администрация на Одеска област.

Местният Telegram канал "Кримски вятър" съобщи за множество взривове и пожари на полуострова, както и за потенциален удар по ПВО система "Панцир-С1". Кримският мост пък е бил затворен за движение в голяма част от нощта - пуснат е отново около 7 ч. сутринта.

Още: Безсънна нощ в Крим: Затворен Кримски мост, взривове, пожари и ударен фериботен пункт (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес