Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

УЕФА гафи с фалшиви кадри

16 юни 2012, 08:02 часа • 1566 прочитания
Реклама

Компанията, която излъчва двубоите от европейското първенство по поръчка на УЕФА, измами с фалшиви кадри милионите зрители по цял свят. Става дума за двубоя между Германия и Холандия, който Бундестимът спечели с 2:1, предаде Стандарт нюз.

Скандалните кадри са от 22-ата мин - селекционерът на Германия Йоаким Льов се майтапи с едно от момчетата, които връщат топките. Треньорът бута коженото кълбо от ръцете на малчугана, а после го потупва по врата и, смеейки се, му я връща. Десетки журналисти се впечатляват от сцената и се възхищават на хладнокръвния Льов, който въпреки напрежението намира сили да се пошегува с украинчето по средата на второто полувреме. Сред тях е и репортерът на ZDF Михаел Щайнбрехер, който след двубоя пита треньора за шегата с момчето. Йоаким Льов се замисля и отговаря с въпрос: "Това не беше ли преди мача?" Създава се впечатлението, че треньорът не може да се сети какво е правил в изминалите 2 ч.

В крайна сметка се оказва, че Льов е бил прав. Говорител на европейската централа призна пред сп. "Щерн", че кадрите, излъчени в 22-ата мин от двубоя, са заснети 15-20 мин преди неговото начало. От УЕФА нито си признаха, че са допуснали гаф, нито пожелаха да коментират защо са излъчили стари кадри.

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес