Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна на крачка от "дребна" радост за измъчения народ: "Дракони" няма да правят компромиси

05 юни 2022, 07:00 часа • 3939 прочитания

В последните месеци Украйна е в изключително тежка ситуация поради конфликта с Русия. Народът рядко получава поводи за усмивка, но именно такъв ще се опитат да им подарят футболистите от националния отбор на страната. Те вече направиха първата крачка, след като победиха Шотландия на полуфиналите, а сега се изправят срещу Уелс във финала на този поток от плейофите.

Ще се разсее ли Украйна от войната с Русия чрез Мондиал 2022?

Победителят ще спечели последното място за европейски отбор на предстоящото Световно първенство по футбол в Катар. "Драконите" обаче също са мотивирани до краен предел и няма да правят компромиси. Мачът ще се проведе в неделя, 5-и юни, от от 19:00 часа българско време.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Уелс е 2,70, докато победа за украинците е със ставка 2,90, Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,05. Трябва да се отбележи, че британският тим ще има предимството на домакинския фактор, тъй като мачът ще се състои на "Кардиф Сити Стейдиъм" в едноименния град.

Последният евроучастник на Мондиал 2022 ще бъде определен днес в един мач. Ако в редовното време двата отбора не успеят да се победят и завършат при равен резултат, то тогава ще се стигне до две продължения от по 15 минути всяко. Ако и след тях обаче паритетът царува, ще се стигне до изпълнения на дузпи.

Коефициентът да се стигне до продължения, а в тях домакините да грабнат успеха, е 13,00, докато за това "драконите" да се класират, но след дузпи, ставката е 11,00. Съответно коефициентът Украйна да играе в Катар през зимата след успех в продълженията е 13,00, а да го стори след дузпи е 11,00.

За последно двата отбора се изправиха един срещу друг през 2016 година в приятелска среща, спечелена от Украйна с минималното 1:0. Предишните им две срещи пък датират чак от 2001 година, тогава в световни квалификации и в двата случая завършват при един и същ резултат - 1:1.

Ще повторят ли Уелс и Украйна "дежурния" си резултат?

Коефициентът и този път точният резултат между двата отбора да бъде 1:1 е 5,40. Прави впечатление, че и в трите им двубоя през 21-ви век няма нито един случай, в който отбелязаните попадения да са над 2,5. Въпреки това обаче и в двата официални мача се стига до гол/гол.

Коефициентът на efbet Уелс и Украйна този път да успеят да си вкарат над 2,5 попадения е 2,60, докато за под 2,5 гола в мача е 1,53. Съответно ставката за това и двата отбора да съумеят да си отбележат по поне едно попадение е 2,15, докато за няма гол/гол е 1,74. Трябва да се отбележи, че последните споменати пазари се отнасят само до резултата в редовното време от мача.

ОЩЕ: Автогол спря Украйна по пътя ѝ към Мондиал 2022

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес