Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След два старта без победа във Формула 1: Верстапен не е голям фаворит, Хамилтън с добри шансове

21 юли 2022, 18:30 часа • 4333 прочитания

Актуалният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще се опита да се завърне на победния път, след като в два поредни старта първото място му убягва (в Гран При на Великобритания дори не успя да се качи на почетната стълба и не влезе в топ 3).

Ще се върне ли на победния път във Формула 1 Верстапен чрез Гран При на Франция?

Така коефициентът на efbet за успех на пилота на Ред Бул в следващия старт - Гран При на Франция, е 2,15. Съответно пък ставката за това да попадне в топ 3 е 1,36, докато за това да направи най-бързата обиколка на състезанието е 1,80. Пазарът пък да спечели квалификациите е оценен на 2,20.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, който даде истинска битка на Верстапен през миналата кампания и двамата сътвориха едно от най-жестокото съперничество в историята на Формула 1, попада в три поредни случаи на почетната стълба - Гран При на Канада, Гран При на Великобритания и Гран При на Австрия.

Може ли Гран При на Франция да се окаже разковничето за Хамилтън във Формула 1

Трябва да се отбележи обаче, че във всеки от споменатите случаи пилотът на Мерцедес завършва на третото място, което със сигурност предвид класата, опита и амбициите му, не е напълно задоволително. Коефициентът този път да спечели Гран При на Франция е 8,80.

Още един състезател освен Макс Верстапен обаче е с по-добри шансове да завърши първи, отколкото тези Хамилтън. Става въпрос за втроия във временното класиране на пилотите - представителят на Ферари Шарл Льоклер.

Коефициентът на efbet за това състезателят от Монако да спечели старта на Гран При на Франция е 2,50. Съответно ставката за това той да попадне в топ 3 е 1,40, а за това да направи най-бързата обиколка е 3,50. Пазарът пък за това да спечели квалификациите е 2,10, давайки най-добри шансове именно на Льоклер да го стори.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес