Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив родители тръгват на протест заради обединение на училища

16 май 2016, 08:51 часа • 742 прочитания

Родители тръгнаха на протест в Пловдив заради предстоящо затваряне на училище. Става въпрос за училище „Георги Бенковски”, което предстои да се обедини с друго учебно заведение – „Душо Хаджидеков”. Причината е, че в „Георги Бенковски” има малко деца – само 126, а в другото училище са над 800. Обединението се предвижда за следващата учебна година.

Според разгневен родител „Георги Бенковски” е институция и се намира близо до най-големите спортни обекти в града. Една от майките се оплака, че не е имало обществено допитване по въпроса и изрази съмнение, че се крие информация. Един от основните аргументи на повечето родители е, че в „Георги Бенковски” има малко деца т.е. възможност да им се обърне повече внимание. Има и недоволство от евентуално съкращение на учители.

Една от майките беше категорична пред Нова телевизия, че директорката не иска да се говори пред медиите. Може директорката да е причина, може да са общинарите, но позицията на директорката се представя като единствена, добави тя.

Протест ще има и от родители на деца, учещи в „Душо Хаджидеков”. Утре, 17 май, предстои заседание на Пловдивския общински съвет, на което би трябвало да се вземе решение за бъдещето на двете училища. Предвиден е протест по въпроса.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес