Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Финансист: Няма риск за Бюджет 2023

27 юли 2023, 08:09 часа
Реклама

Няма риск за бюджета и това да не се съберат приходите. Това заяви финансистът Левон Хампарцумян в ефира на Нова телевизия.

Любомир Каримански беше категоричен, че дефициътъ няма как да мине 3%, поради факта, че бюджетът няма да бъде изпълнен в разходната си част.

ОЩЕ: След 10 часа: Ресорната комисия в НС прие на второ четене Бюджет 2023 г.

„От капиталовите разходи има доста икономии. В приходната част опасното е дали ще се съберат тези проходи. Ако разходната част се раздуе е опасно и може да се стигне до неизпълнение на бюджета. “, каза той.

По думите му много от мерките, които правителството предлага, утежняват както бизнеса, така и хората. Той коментира, че никъде няма разписано до какво ще доведат промените и колко пари ще докарат те в бюджета.

Относно вдигането на заплатите, Хампарцумян заяви, че те трябва да се вдигат в рамките на бюджета. „Един бюджет трябва да бъде балансиран и да дава възможности на този, които управлява“, каза той.

„Ако одеялото е толкова, колкото да си завиеш главата, явно не може да си завиеш краката“, даде пример банкерът.

Финансистът се притеснява, че средата за правене на бизнес у нас не е предсказуема, което затруднява фирмите. „Непрекъснато нещо се променя, а това не е добре“, каза Хампарцумян.

ОЩЕ: Бюджетна комисия раздаде смело пари за заплати, ще има и за полицаите

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес