Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо

21 май 2024, 09:44 часа

Независимо дали сте на дълго пътуване, или сте заседнали в задръстване по време на ежедневното си пътуване към работа, падналата батерия може да ви развали целия ден, особено ако чакате важно обаждане! Разбира се, в даден етап всеки шофьор включва телефона си в USB порта на колата си. Но освен ако не сте наистина отчаяни, зареждането на вашия смартфон по време на пътуване може да е голяма грешка.

Защо не е добра идея?

Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V. Смартфоните обаче използват 5V при зареждане.

Още: Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

Въпреки това, ако адаптерът не работи или не е направен от производителя на телефона ви, той може да изпрати твърде много енергия към вашия смартфон и потенциално да го повреди. Може да не забележите веднага тази повреда, тъй като обикновено засяга първо батерията на телефона ви, намалявайки здравето и издръжливостта.

В крайна сметка може да платите доста скъпо в дългосрочен план. Най-лошият сценарий е, че зареждането в колата може да повреди порта на телефона ви, или самата дънна платка. Основно правило е винаги да използвате официалното зарядно за кола на производителя на вашия телефон, за да осигурите най-високо качество и правилно регулиране на мощността.

Кога е правилно да зареждаме телефона си?

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес