Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заимстване от хотелите: 10 интериорни трика, които ще преобразят апартамента ви

01 май 2023, 09:25 часа
Реклама

Много хора обичат да пътуват заради възможността да живеят в красивата обстановка на хотелската стая. Някои трикове на хотелските дизайнери могат да бъдат приложени във вашия апартамент.

1. Бяло спално бельо

Бялото е стандарт за много хотели. Причините за това са няколко. Свързва се с чистотата, повишава лоялността на гостите, няма нужда да сортирате преди пране. Вписва се във всяка среда - от модерна до класическа, значително увеличава пространството, прави стаята още по-светла.

2. Използването на "скъпи" цветове в декорацията и интериора

За луксозни апартаменти дизайнерите често използват златни и дълбоки нюанси като магента, кралско синьо или шоколадово кафяво. Тази година цветът Viva Magenta е особено предпочитан, много дизайнерски хотели побързаха да го използват при актуализиране на интериора.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

3. Леглото е център на внимание

Обикновено хотелите поставят легло близо до вратата, срещу телевизора. Те също така избират красива табла или определят място за спане с пухкав килим. За удобство тази зона е осветена с приглушени настолни лампи или аплици, поставени са четири възглавници. И това не е случайно - такъв "туристически комплект" ви позволява да се отпуснете и да си починете от натоварения ден.

4. Банята е лицето на хотела

Много хотели декорират банята по-луксозно от самата стая: удобство и обслужване, меки кърпи, халати, идеална чистота на всички повърхности. Хигиената е интимен процес, никой не иска да види „следите“ от предишни гости. Красивата баня у дома ще ви развесели по време на сутрешната и вечерната ви рутина.

5. Многоетажно осветление

Приглушената, топла светлина прави стаята много по-уютна. Затова в хотелите дизайнерите не залагат на горно осветление, а на аплици и подови лампи. Едната част е разположена близо до леглото, другата - близо до тоалетката, фотьойлите или дивана.

6. Килим на пода

В петзвездните хотели килимите винаги са постлани на пода в залите и стаите. Дизайнерите имат две цели: да направят атмосферата домашна и да повишат нивото на звукоизолация.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

7. Закуска в леглото

Ако искате да почувствате хотелското обслужване у дома, купете маса-поднос за закуска (вечеря) в леглото. Защо не си позволите малко лукс, поне през уикендите?

8. Текстил като акцент

Продължаване на темата за цветните акценти. В дизайна на стаята дизайнерите вземат два или три спокойни нюанса. И използват наситени цветове като акценти - покривала, килими, възглавници, завеси или свежи цветя. Украсете дома си по същия начин: неутрална основа и ярки акценти. Изглежда страхотно, винаги в тенденция.

9. Завеси от тавана до пода

Затъмняващите завеси често се използват в хотелските стаи, така че слънчевата светлина да не пречи на релакса. Ако страдате от безсъние или не можете да заспите дълго време, трябва да окачите същите завеси в спалнята.

10. Аромат

Всеки приличен хотел има свой собствен аромат, който е създаден от най-добрите парфюмеристи. Ароматът помага да се настроите на желаната "вълна" - релаксираща или, обратно, ободряваща. Направете аромат за всяка стая- например, като добавите няколко капки етерично масло към омекотителя. Или просто си подарете нов дифузер или ароматна свещ от любимата ви марка.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес