Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възможно ли е приятелство между вас и бившия ви партньор?

19 април 2023, 21:50 часа

Краят на една връзка може да бъде труден момент, но какво става след това? Възможно ли е приятелство между вас и бившия ви партньор? В този материал ще разгледаме темата за възможността за приятелство между вас и бившия ви партньор и как да разберете дали ви липсва.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРИЯТЕЛСТВО МЕЖДУ ВАС И БИВШИЯТ ВИ ПАРТНЬОР?

Отговорът на това питане зависи от много фактори. В някои случаи може да е възможно да поддържате здрава връзка с бившия си партньор и да имате приятелство. В други случаи обаче, може да бъде по-добре да продължите напред и да се фокусирате върху живота си.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ ВИ ЛИПСВА БИВШИЯТ ВИ ПАРТНЬОР? 

Времето след края на връзката може да бъде трудно и объркващо. Това е момент, когато може да се появи въпросът дали ви липсва бившият ви партньор или не. Ето няколко начина, по които можете да разберете дали ви липсва:

1. Мислите често за тях - Ако мислите за бившия си партньор често, то това може да е знак, че ви липсва. Може да ви се иска да ги видите или да се свържете с тях.

2. Чувствате се самотни - Ако се чувствате самотни след края на връзката, то това може да бъде знак, че ви липсва бившият ви партньор. Може да търсите някого да говорите или да споделяте неща с някого.

3. Сравнявате сегашните си връзки с бившия си партньор - Ако постоянно сравнявате сегашните си връзки с бившия си партньор, то това може да е знак, че все още не сте готови да отидете напред.

4. Не можете да спрете да говорите за тях - Ако не можете да спрете да говорите за бившия си партньор, то това може да бъде знак, че все още ви липсват.

Трябва ли да остана приятел с бившия?

КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ ЗДРАВА ВРЪЗКА С БИВШИЯ СИ ПАРТНЬОР? 

Ако сте решили, че искате да поддържате здрава връзка с бившия си партньор, ето няколко начина, по които може да го направите:

1. Бъдете открити - За да поддържате здрава връзка с бившия си партньор, трябва да сте открити един към друг. Говорете открито за вашия живот и кажете как се чувствате.

2. Не обръщайте внимание на мнението на другите - Не обръщайте прекалено много внимание на мнението на другите. Ако сте решили да останете приятели, това е вашето решение и никой не може да ви каже какво да правите.

11 мита за повторната връзка с бившия

3. Не бъдете завистливи - Не бъдете завистливи към новите връзки на бившия си партньор. Това може да доведе до конфликти и да навреди на вашата връзка.

4. Споделяйте общи интереси - Споделяйте общи интереси и хобита с бившия си партньор. Това може да ви помогне да поддържате здрава връзка и да се наслаждавате на времето си заедно.

Възможно е да поддържате здрава връзка с бившия си партньор, но трябва да бъдете открити един към друг, да не обръщате прекалено много внимание на мнението на другите, да не сте завистливи и да споделяте общи интереси. В крайна сметка, обаче, може да бъде по-добре да отидете напред и да се фокусирате върху живота си. Ако все още сте в съмнения дали ви липсва бившият ви партньор, важно е да изслушате себе си и да се дадете време да осъзнаете как се чувствате.

Както във всяка ситуация в живота, важно е да се насочите към това, което е най-добре за вас и за вашето благополучие. Ако решихте, че искате да бъдете приятели с бившия си партньор, спазвайте съветите, които споменахме в този материал, за да поддържате здрава връзка. Ако сте решили да отидете напред, давайте си време да залекувате раните и да се фокусирате върху бъдещето.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес