Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки цвят влияе различно на настроението ни, ето ги

30 юли 2022, 21:15 часа
Реклама

Знаете ли всъщност, че цветовете, с които се обграждаме, влияят повече на живота ни, отколкото си мислим. Когато избираме дрехите си за деня например, не се замисляме каква енергия ние добавяме към нашето емоционално състояние. Вижте как едни от най-често използваните цветове могат да повлияят на емоциите, които изпитваме:

Червеният цвят

Червеното е огнено, активен цвят, символ на Марс. Ако го изберем за наш аутфит, привличаме към себе си възможността да физическо привличане, страстна любов, да разпалим пламъка в другия. Червеното също така е символ на увереност в себе си, утвърждавате силата и енергията си. Светлите нюанси действат възбуждащо, а по-тъмните - придават по-голяма мощ.

Оранжев цвят

Оранжевото е свеж цвят, който активизира нашите емоции. Много подходящ цвят за бизнес облекло е, защото символизира благородство, щастие, наслада. Интересен факт е, че това е любимият цвят на холандците.

Цветовете, които ни правят щастливи

Жълтият цвят

Жълтото символизира и привлича енергия и жизнерадост. Също така стимулира мозъчната дейност и дава късмет, ако ви предстоят важни проекти. Според китайските вярвания жълтият цвят е символ на императорско могъщество.

Зеленият цвят

Ако изпитвате нужда да се успокоите и сте прекалено нервни и тревожни в последно време, то значи зеленият цвят ще ви подейства релаксиращо на емоционалното състояние. Символ е на мир, хармония, спокойствие и любов. Свързва се с планетата Венера. Тъмните нюанси на зеленото индикират за мъдрост и надмощие.

Светлосин цвят

Светлият нюанс на синия цвят символизира нежност, чистота, искреност, разум, търпение, постоянство. Но не бива да прекалявате с този цвят - ако например се облечете изцяло в светлосиньо, това може да доведе до леност и чувство на апатия. Ако имате нужда да внушите уважение у другите - тоалети със светлосиньо биха създали строгост, мистичност, мощ в очите на другите.

Какъв е цветът на всяка зодията?

Лилав цвят

Тоалети с лилаво ще допринесат а по-зрялата ви визия, както и цветът символизира мъдрост. Също така може да е символ и на тържественост и изобилие, но в по-големи и натрапчиви количества може да създаде и чувство на меланхолия.

Розов цвят

Розовото е нежен и сладък цвят, придава свежест и женственост. Символизира доверчивост, любов, споделеност.

Бял цвят

Класическият бял цвят ни дава необходимото спокойствие, излъчва чистота, доброта, младост, жизненост. То пречиства от негативните мисли и от страхове, освен това се свързва с мечтателския дух. Ако имате нужда от нова енергия, да пречистите ума си и да се отпуснете от натоварения график - заложете на белия цвят, който умело може да съчетаете с всеки друг.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес