Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това яке е хит в модата за есента на 2024

16 октомври 2024, 14:15 часа

Страхотно предложение за есента и средата на сезона е ватираното яке!

Продължаваме да изследваме какво влиза в основната есенна капсула, тъй като някои от тези парчета ще станат основни не само за този сезон, но и за следващия. Това време е интересно и поради извън сезона - един от най-трудните периоди за стайлинг. Често пишем за универсални артикули и това яке определено е едно от тях.

Вижте още: Адриана Лима се завръща в най-голямото модно шоу на Victoria's Secret (ВИДЕО)

В момента много модели се появяват в секциите с новости, от модернизирани кожени якета и бомбъри до класически тренчкоти, но от две години има един модел, готов за всякакви метеорологични условия, на който много модни икони по света разчитат — и това е основната част от облеклото им . В началото на 20-ти век популярността на този модел нараства благодарение на Джон Барбър, основателят на марката Barbour, който разработва известното мъжко ватирано яке. Първоначално е предназначено за войници, ловци и рибари, но по-късно основните фенове на якетата Barbour стават членове на британското кралско семейство. Днес опциите с тъфтинг могат да бъдат намерени в колекциите на почти всяка модна къща — от премиум марки до масовия пазар. Този сезон те са сред основните тенденции. Дизайнерите представиха различни варианти. Например при Esther Manas и Patou открихме съкратени якета в зелени тонове, докато марката Jil Sander създаде пълно разнообразие от модели в ярки цветове. Най-универсалното е яке със средна дължина в основни нюанси, като черно, кафяво, синьо или каки.

Изборът на материал е ключов фактор, който трябва да имате предвид при покупката. Естествените пера остават най-добрият вариант, тъй като те задържат топлината добре, осигурявайки лекота и комфорт. Това обаче изисква внимателна поддръжка и може да бъде малко по-скъп вариант. Съвременните синтетични пълнители са отлична алтернатива. Що се отнася до външния материал, изберете тези с водоустойчиво покритие - това със сигурност ще ви предпази от всички капризи на времето.

Вижте още: 90-годишният Джорджо Армани разкри кога ще се пенсионира

Оформянето на вталено сако е много лесно благодарение на неговата универсалност и актуалност. За да създадете елегантна визия, съчетайте якето с дълга плетена рокля или миди пола. Това ще добави изтънченост и контраст на текстурата на ватирания материал. За ежедневна визия ще ви подхождат прави дънки и удобен пуловер. В зависимост от повода, завършете визията с модерни маратонки, равни обувки или боти.

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес